Sunt cartile de tarot rele? Ce ar trebui sa stie crestinii?

-

Cartile de tarot sunt usor disponibile la multe puncte de vanzare cu amanuntul si pe tot internetul. Unii oameni le cumpara dintr-un sentiment de curiozitate, in timp ce altii sunt profund implicati in diverse sisteme oculte si le folosesc pentru a obtine informatii despre viata lor si chiar despre viitorul lor. Deci, ce ar trebui sa stiti despre cartile de tarot? Cartile de tarot sunt rele? Crestinii ar trebui sa le foloseasca? 

Ce sunt cartile de tarot?

Cartile de tarot sunt intr-adevar un pachet de carti de joc folosite pentru a juca diverse jocuri, datand din Europa secolului al XV-lea. Regulile jocurilor jucate au fost consemnate de Marziano da Tortona, cu ceva timp inainte de 1425.

Primul pachet de tarot despre care stim cu siguranta ca a fost conceput special pentru scopuri oculte a fost creat in 1789. Aceste pachete oculte constau din 78 de carti impartite in doua „arcane”. Acestea si cardurile specifice acestora sunt:

  • Arcanele majore: Cartile din aceasta parte includ Imparatul, Imparateasa, Marea Preoteasa, Magicianul, Ierofantul, Pustnicul, Cumpatarea, Turnul, Carul, Forta, Dreptatea, Indragostitii, Luna, Steaua, The Soarele, Lumea, Roata Norocului, Spanzuratul, Diavolul, Moartea, Nebunul si Judecata.
  • Arcanele minore: Cartile din aceasta parte includ Regele, Regina, Cavalerul, Pagina, Cupe, Tije, Sabii si Pentacule.

Unul dintre cele mai populare pachete de tarot a fost creat de Aleister Crowley si este cunoscut sub numele de pachetul Thoth, bazandu-se pe simbolismul egiptean.

Utilizarea principala a cartilor de tarot este in scopuri de divinatie. Conferintele New Age si chiar festivalurile locale din oras au adesea un cititor de carti de tarot care, pentru o taxa modesta, va va oferi o perspectiva asupra vietii voastre amoroase, a finantelor, a problemelor de familie, a potentialului sot sau a oricaror alte intrebari pe care ar trebui sa le puneti.

Fiecare cititor de carti de tarot are propria sa metoda personala de practicare a acestei forme de divinatie, de la stabilirea unui numar predeterminat de carti intr-un model specific, pana la o abordare „intuitiva”, in care pur si simplu trag carti aleatoriu pe care fie „ghidurile tale” fie „spiritul tau”. „Cosmosul” spune-le sa citeasca pentru tine.

Daca toate acestea suna putin nebunesc, asta este pentru ca este cu adevarat. Cu toate acestea, in spatele prostiei si naturii stupide de a avea incredere in carti de joc aleatorii pentru a raspunde la intrebari importante din viata sau pentru a determina luarea deciziilor, exista o realitate intunecata.

Sunt cartile de tarot rele?

Scriptura este plina de indemnuri si porunci care interzic tot felul de metodologii oculte. Ce iti vine in minte cand te gandesti la ocult? Poate ca sunt niste slujitori rai imbracati in haine negre si cu gluga, cantand intr-un limbaj ciudat in incercarea de a-l invoca pe Satana.

Sau poate aveti o imagine mentala a unui grup de adolescenti adunati in jurul unei placi Ouija, sperand sa ia contact cu o ruda decedata. Orice ne vine in minte, de obicei nu ne trece niciodata prin minte ca ocultismul poate fi intr-adevar chiar in cartierul nostru. Si totusi, in aproape fiecare oras important din aceasta tara, veti gasi absolut societati si grupuri oculte.

Cuvantul „ocult” este derivat din latinescul occultus , care inseamna a ascunde sau a ascunde lucruri secrete. In contextul societatilor oculte care practica satanismul, vrajitoria, magia rituala etc., cand folosim cuvantul ocult, ne referim la o incercare de a dobandi cunostinte despre lumea spiritelor si/sau putere, prin contactul cu presupusele spirite ale mortii, „zeitatile” pagane si stramosii. Adica vorbind biblic, prin comunicarea cu ingerii cazuti — demoni.

Cartea lui Enoh, o scriere non-canonica citata in Noul Testament, ne spune ca originea multor lucruri pe care le asociem cu ocultismul se gaseste in acei ingeri cazuti. Ni se spune ca au invatat omenirea sa foloseasca farmecele, descantecele, medicamentele care modifica mintea, astrologia si diverse mijloace de a prezice viitorul prin diferitele elemente ale naturii – o practica pagana clasica.

Carti de tarot si crestinism

Vrajitoria aici trebuie inteleasa ca utilizarea de droguri care modifica mintea. Nu se poate nega problema generalizata a abuzului de droguri in Occident si putini au privit-o vreodata din perspectiva datelor biblice. Abuzul de droguri este intr-adevar o forma de robie oculta. Divinatia se refera la exact ceea ce se face cu cartile de tarot.

De asemenea, mentionarea vrajitoriei ia diferitele forme ale Wicca, iar mentiunea mediumilor si a celor care ii consulta pe morti ii acopera pe cei care pretind a fi psihici, dintre care unii sunt chiar folositi de agentiile de aplicare a legii. Da, ocultismul este in fiecare cartier.

Dincolo de aceasta, veti gasi probabil grupuri Wiccan, grupuri neo-pagane, canalizari de spirite, grupuri de „meditatie” New Age, grupuri de studiu Edgar Cayce si poate chiar satanisti care opereaza in cartierul vostru.

Cartile de tarot sunt cat de cat rele si pacatoase si ar trebui evitate de crestini.

Ca crestin, va incurajez sa cercetati si sa descoperiti tot ce puteti in legatura cu grupurile din zona dumneavoastra si sa incepeti sa va rugati pentru ele. Daca este posibil, atunci cand au evenimente publice, participati la acele evenimente si impartasiti Evanghelia intr-un mod ferm, informat si iubitor.

In timp ce ocultismul este cu adevarat sinistru si rau, cei atrasi de ocultism sunt oameni la fel ca tine si mine. Sunt oameni obisnuiti care cauta ceva care sa le dea raspunsuri si sens vietii. Nu sunt neaparat oameni sinisti. Trebuie sa raspundem la ocultism si ocultisti cu intelepciune si dragoste (1 Petru 3:15).

Daca cunosti pe cineva care foloseste carti de tarot, cea mai buna abordare este sa abordezi mai intai realitatea ca un pachet de carti nu poate raspunde la intrebarile vietii si viitoare. Are la fel de multa validitate ca si a pune o gramada de raspunsuri pre-scrise intr-o palarie si a scoate unul, asteptandu-se sa fie ghidat catre raspunsul corect.

Daca nu ati face acest lucru cu ceva la fel de important ca, de exemplu, o interventie chirurgicala majora (daca ar trebui sau nu ar trebui sa o faceti), atunci de ce ati face acest lucru cu decizii de viata la fel de importante, cum ar fi casatoria, finantele si alte vieti? probleme?

In al doilea rand, abordeaza pericolele spirituale in care se poate pune cineva folosind carti de tarot. Toate formele de divinatie, oricat de inofensive aparent, pot deschide pe cineva la probleme mult mai profunde, cum ar fi opresiunea demonica directa, obsesia si posesia.

Care este pericolul cartilor de tarot?

Metodele de divinatie pot (desi rareori fac acest lucru) sa invite demoni in viata ta si, prin procura, in viata membrilor familiei tale si a celorlalti dragi. Exista multe cazuri de infestare demonica in case, de exemplu, unde divinatia a avut loc folosind table Ouija, sedinte si carti de tarot. Nu exista forme de divinatie neutre din punct de vedere spiritual. Toate sunt periculoase din punct de vedere spiritual.

Share this article

Recent posts

Google search engine

Popular categories

Recent comments