Cum sa inveti sa citesti carti de tarot? Afla acum

-

Dar pentru multi dintre cei carora le place sa-i consulte, asta nu are rost. Tarotul este mai putin despre prezicerea viitorului decat despre reflectarea asupra vietii tale. De asemenea? „A te distra este mult mai serios pentru practica decat iti poti imagina”, a spus Ariana Lenarsky, 34 de ani, scriitoare, muziciana si cititoare de tarot.

Alegeti o punte

Exista cateva diferente cheie intre un pachet obisnuit de carti si un pachet de tarot. In general, pachetele de tarot contin mai multe carti si fiecare carte are o ilustratie asociata cu semnificatia sa. Puntile au fost reimaginate de multe ori cu stiluri si teme diferite.

Cel mai important lucru este ca pachetul tau de tarot rezoneaza cu tine: cumpara un pachet pe care vei dori sa il folosesti si cu care sa exersezi. (Sau, cereti pe cineva sa va cumpere un pachet dragut, daca va simtiti superstitiosi cand va cumparati al dvs.)

„Recomandarea mea este sa te gandesti mereu la un pachet ca si cum ai alege un coleg de camera”, a spus Jessica Dore, 34 de ani, asistenta sociala si cititoare de carti de tarot, cunoscuta pentru lecturile zilnice de pe Twitter si acum preda citirea cartilor de tarot.

Cititorul din spatele unui popular canal YouTube numit Tarot by Bronx recomanda sa vizitati o librarie locala sau un magazin metafizic, astfel incat sa puteti vedea si tine un pachet inainte de a-l cumpara.

Daca acest lucru nu este posibil, puteti intotdeauna sa rasfoiti pachetele de tarot online la comercianti cu amanuntul precum Little Red Tarot, Rite of Ritual si Llewellyn. Daca esti incepator, merita sa iei in considerare un pachet care vine cu un ghid.

Iata cateva pachete sugerate:

Pachetul de tarot Rider Waite, publicat initial in 1909, este unul dintre cele mai populare. Poate fi un pachet excelent pentru incepatori, deoarece este usor sa gasesti informatii despre cum sa interpretezi cartile. Pachetul de tarot Modern Witch este o intorsatura contemporana a pachetului Rider Waite. Pachetul de tarot Akamara prezinta practici spirituale africane. Pachetul Tarot Illuminati include carti cu culori vibrante si lucrari de arta detaliate.

Intelegeti elementele de baza ale unui pachet de tarot

Un pachet de tarot are 78 de carti si este impartit in doua sectiuni: arcane majore (mistere majore) si arcane minore (adica mistere minore).

Exista 22 de carti de arcane majore si tind sa se ocupe de evenimente mari din viata si teme generale, de exemplu, relatiile, cariera si dragostea.

Exista 56 de carti de arcane minore. Acestea tind sa se ocupe de probleme mai mici si de necazuri de zi cu zi, cum ar fi emotiile si situatiile trecatoare. Cartile cu arcane minore sunt impartite in patru culori: cupe, baghete, sabii si pentacule. Fiecare costum are carti numerotate de la 1 la 10, precum si patru carti de curte (pagina, cavaler, rege si regina).

Vino cu intrebarea pe care vrei sa o pui

Scopul unei lecturi de tarot este de a explora o intrebare despre sine. Alegeti carti pentru a va ajuta sa reflectati asupra posibilelor raspunsuri, interpretand semnificatia fiecaruia in raport cu ceea ce ati intrebat. Retineti ca cartile de tarot sunt instrumente pentru introspectie si, din acest motiv, cel mai bine este sa pastrati intrebarile deschise.

„Orice intrebari clare si concise care se refera la cine, ce, unde si cum sunt grozave”, a spus Tatianna Morales, 33 de ani, care a invatat singura sa citeasca carti de tarot in copilarie si acum desfasoara o varietate de servicii ca Tatianna Tarot. „De ce nu sunt atat de importante, pentru ca lucrurile se pot schimba.”

Desi poti folosi tarotul pentru a rezolva lucrurile mari care se intampla in viata ta, cum ar fi obstacolele in cariera si luptele relationale, acesta poate raspunde si intrebarilor de zi cu zi.

Iata cateva exemple de la experti, de intrebari pe care ti le poti pune sau pentru a ajuta alte persoane sa raspunda:

  • De ce trebuie sa fiu constient acum?

  • Unde ar trebui sa-mi concentrez energia sau atentia?

  • Ce trebuie sa apreciez la mine astazi?

  • Ar trebui sa mananc pizza… din nou?

  • De ce mama e asa?

  • Care este cea mai mare provocare a mea pentru acea zi?

  • Ce trebuie sa stiu despre viata mea amoroasa?

  • Ce ar trebui sa fac din punct de vedere al carierei?

Pregateste-ti zona

Fa orice ti se pare bine pentru a crea starea de spirit. Unora le place sa foloseasca anumite fete de masa in timp ce citesc, in timp ce altora folosesc lumanari sau cristale.

Multi cititori de carti de tarot isi curata, de asemenea, zona inainte de a incepe. Puteti face acest lucru cu spray-uri precum levantica, precum si prin arderea de tamaie.

Amestecare si taiere

Incepeti prin a va amesteca pachetul in timp ce va ganditi la intrebarea dvs. Totusi, amestecarea se simte cel mai confortabil si opreste-te cand simti ca te-ai gandit suficient la intrebarea ta si ca esti gata pentru un raspuns.

Dupa amestecare, asezati pachetul cu fata in jos si taiati-l in mai multe pachete mai mici. Nu trebuie sa fie de dimensiuni egale – doar orice se simte corect. Apoi, reincarcati toate pachetele la un loc la intamplare. Cartile tale sunt acum gata de trage: vei intoarce cartile individuale din pachet si le vei pune cu fata in sus pe masa.

Trageti cartile

Exista diferite moduri de a trage carti de tarot. Le trageti intuitiv sau in „spreads” – aranjament specific in care fiecarei carti i se atribuie un sens.

Bronx si doamna Morales au spus ca trag cartile in mod intuitiv, rasturnand cartile pana cand simt ca au raspuns la intrebare.

Pentru incepatori, spread-urile sau formele specifice de lectura pot fi mai usor de inteles. Cea mai simpla dintre acestea este o raspandire cu o singura carte, in care este trasa o singura carte.

Tragerea unui singur card la un moment dat poate fi mai putin coplesitor decat o raspandire completa si va poate oferi oportunitatea de a cunoaste mai bine cartile. Doamna Dore recomanda sa trageti un card dimineata si unul seara, creand oportunitati de a va informa cu dvs.

Spalaturile cu trei carti sunt usor si adaptabile. Veti trage trei carti, asezandu-le pe masa de la stanga la dreapta. Atribuiti fiecarei pozitii un sens: De exemplu, prima carte pe care o trageti poate reprezenta trecutul, cartea din mijloc poate reprezenta prezentul, iar ultima poate privi viitorul. Ai putea sa privesti si mintea, trupul si spiritul; situatia ta actuala, obstacolul si sfaturile tale; sau orice alte semnificatii pe care doriti sa le atribuiti.

O cruce celtica este o raspandire de 10 carti care abordeaza o problema din mai multe unghiuri. Primul card pe care il trageti priveste inima problemei, in timp ce restul lucreaza pentru a o explica si pentru a va oferi o perspectiva despre cea mai buna cale de urmat. Iata un ghid. Cu toate acestea, avand in vedere numarul de carti, poate fi putin coplesitor daca nu esti familiarizat cu ce inseamna toate acestea inca.

Incepeti sa invatati sa cititi pachetul de tarot

In primul rand, arcane minore. Cupele, asociate cu apa, este costumul care se ocupa in primul rand de emotii, deschidere si imaginatie. Baghetele, asociate cu focul si pasiunea, reprezinta energie, miscare si forta creatoare. Sabiile, asociate cu aerul, reprezinta mintea ta; cum gandesti, comunici si rezolvi problemele. Pentaculele, asociate cu pamantul, exploreaza lumea fizica si modul in care interactionam cu ea, reprezentand subiecte precum banii, casa si cariera.

In continuare, cartile de judecata. La fel ca intr-un pachet obisnuit de carti, fiecare costum are carti de fata sau de curte – numite de obicei rege, regina, pagina si cavaler.

„Puteti sa va ganditi la ele ca la entitati individuale care sunt singure sau va puteti gandi la ele ca o secventa sau o progresie”, a spus doamna Dore. Pagina si cavalerul pot reprezenta tineretea sau lipsa de experienta, in timp ce regina si regele pot transmite maturitate si maiestrie.

Cartile arcane majore, cum ar fi Steaua sau Indragostitii, se refera la evenimente mai mari din viata ta. Desi aceste carti pot fi intimidante la inceput, asigurati-va ca va luati timp cu ele si cititi despre diferitele moduri in care pot fi interpretate. Sunt intotdeauna mai nuantate decat par dintr-o privire: de exemplu, in timp ce tragerea cartii Moartea poate fi un semn rau, ar putea fi interpretata mai inocent – ca ceva din viata ta s-ar putea termina.

Share this article

Recent posts

Google search engine

Popular categories

Recent comments