Cum a inceput citirea cartilor de tarot?

-

In zilele noastre, multi dintre noi sunt familiarizati cu utilizarea cartilor de tarot in scopuri de divinatie. Dar cum a inceput citirea cartilor de tarot si cum a evoluat ea spre utilizarea de care ne bucuram astazi? Indiferent daca sunteti nou in tarot sau ca sunteti interesat de carti de ceva vreme, este util sa intelegeti de unde provin si cum au devenit instrumentele intuitive pe care le folosim astazi.

La Asheville Wellness Tours, oferim lecturi de tarot de grup ca o modalitate minunata de a ne conecta mai profund unii cu altii si cu noi insine. Acestea pot fi facute in persoana sau virtual, astfel incat sa puteti ramane conectat chiar si pe distante mari! Si ne place sa recomandam o lectura de tarot de grup daca vii la Asheville pentru o petrecere a burlacilor sau la alta ocazie speciala cu grupul tau. Simtiti-va liber sa contactati pentru orice intrebari despre ofertele noastre.

Deocamdata, haideti sa ne aprofundam in istoria lecturii tarotului, astfel incat sa puteti afla mai multe despre experienta de a va citi cartile.

De unde au venit cartile de tarot?

Primele pachete de carti de tarot au fost create in Italia in anii 1430. Cartile de joc obisnuite au devenit populare in Europa in jumatatea de secol precedenta, ceea ce a determinat familiile bogate sa comanda pachete personalizate de la artisti. Cel mai vechi pachet de tarot complet care a supravietuit pe care il avem astazi este Sola Busca Deck, originar din Italia in anii 1490.

Cartile de joc tipice la acea vreme aveau patru culori, la fel ca si astazi. Cand a fost creat pachetul de tarot, a fost adaugat un al cincilea costum, numit trionfi sau triumfuri. Trionfi avea 21 de carti cu ilustratii ornamentate, plus o carte suplimentara numita il matto sau prostul. 

Aceste carti ornate au fost folosite pentru a juca un joc numit tarocchi in Italia, care a fost schimbat pentru a fi numit tarot cand a devenit popular in Franta.

Despre pachetul de carti de tarot

Pachetul de tarot standard pe care il folosim astazi se bazeaza pe pachetul de tarot venetian sau piemontez. Cu 78 de carti, este format din arcane majore (22 de carti) si arcane minore (56 de carti). Arcanele majore sunt numite si atuuri.

Daca doriti sa va aprofundati, puteti afla totul despre costume, semnificatiile lor si cum sa cititi tarotul in Ghidul nostru pentru incepatori pentru citirea tarotului.

De cand artistii au inceput sa creeze pachete de tarot personalizate si ornamentate, au existat multe iteratii ale pachetelor de tarot de-a lungul timpului. Puntea cel mai frecvent folosita in Statele Unite astazi se numeste puntea Rider-Waite.

Creat pentru prima data in 1909, pachetul de tarot Rider-Waite a fost o colaborare intre Arthur Waite si Pamela Colman Smith. Desi numele ei a fost in mare parte exclus, talentele artistice ale lui Smith au fost exceptionale; ea a ilustrat, de asemenea, manuscrise pentru o varietate de autori si poeti celebri ai timpului ei, precum Bram Stoker (autorul cartii Dracula ) si William Butler Yeats. 

Smith a fost primul artist modern care a incorporat mai multe figuri umane in cartile arcane minore. Si-a bazat ilustratiile in mare parte pe pachetul de tarot Sola Busca, care era expus la Muzeul Britanic la acea vreme.

Evolutia lecturilor de tarot, trecut si prezent

Cartile de tarot nu au fost folosite initial pentru nici un scop divin sau ocult; mai degraba erau folosite pentru diversiune si jocuri. Tranzitia de la carti de joc traditionale la carti de tarot in Italia a fost mai mult o schimbare stilistica, cartile fiind folosite in mod similar.

Abia in secolul al XVIII-lea, un francez pe nume Jean-Baptiste Alliette a scris o carte care leaga cartile de tarot de divinatie. El a atribuit un sens fiecarei carti, bazandu-se pe astronomie si elemente, precum si inspirandu-se din Cartea egipteana a lui Thoth. El a atribuit, de asemenea, o comanda specifica si o raspandire cartilor care continua sa fie folosite si astazi.

Alliette a scris sub pseudonimul Etteilla, un nume asociat acum cu originea citirii cartilor de tarot pentru divinatie.

In anii 1900, tarotul a devenit popular in Statele Unite. Odata cu crearea pachetului Rider-Waite in 1909, americanii au fost pregatiti sa cumpere, iar pachetul a facut un salt peste Atlantic pentru a deveni cea mai populara optiune de citire a tarotului.

La fel cum a facut Etteilla (Alliette) in secolul al XVIII-lea, pachetul Rider-Waite a venit cu un ghid care atribuie semnificatii fiecarei carti pentru a ajuta cititorul sa inteleaga mai bine pachetul. 

Prin aceasta indrumare si mai multe pachete de tarot produse in masa, lecturile de tarot au devenit mult mai populare decat predecesorii lor anteriori ocultisti. Astazi, o lectura de tarot ar putea fi facuta oriunde, de la o petrecere a burlacilor pana la un eveniment corporativ de team building!  

Este important sa retineti ca lecturile de tarot nu sunt concepute pentru a va spune viitorul. In ciuda legaturilor lor istorice ocazionale cu carnavalele si ghicitorii, cartile de tarot sunt cele mai bune pentru a va folosi intuitia si pentru a cauta raspunsuri la intrebari specifice. 

Puteti citi mai multe despre cum va poate ajuta tarotul cu viata amoroasa, dar sa stiti ca citirea cartilor de tarot nu este menita sa ofere predictii viitoare. Tarotul este o modalitate de a evalua resursele pe care le aveti la indemana si de a va examina modelele si comportamentele trecute care ar putea sa va afecteze circumstantele actuale.

Esti gata pentru propria ta lectura privata de tarot cu grupul tau? Indiferent daca va aflati in Asheville sau oriunde altundeva in lume, ne-ar placea sa va ajutam sa va conectati cu cartile si sa va scufundati mai adanc in intuitia dvs. Simtiti-va liber sa contactati daca aveti intrebari!

Share this article

Recent posts

Google search engine

Popular categories

Recent comments