Avantajele si dezavantajele cartilor de tarot pentru sanatatea mintala

-

„M-am simtit complet scapat de sub control si cu totul responsabil pentru situatia in care ma aflam”, isi aminteste Hinson. „Un lucru pe care l-am gasit incredibil de util a fost sa folosesc tarotul ca o modalitate prin care sa ma uit mai obiectiv la situatia mea. Mi-a dat putina speranta.”

Tinson a citit carti de tarot de mai bine de un deceniu. Cand lucrurile au devenit dificile, au ajutat-o ​​sa-si dea un sens situatiei.

Pe langa faptul ca citeste carduri in fiecare zi, ea a continuat sa consulte un terapeut o data pe saptamana si sa ia medicamente pentru depresie si anxietate. Acum ca se descurca mai bine, inca mai trage carti cam o data pe saptamana.

Tinson nu este singurul care cauta alinare in tarot.

Si cititorii de carti de tarot au raportat (cel putin in mod anecdotic) ca au vazut o crestere a afacerilor in timpul pandemiei, in timp ce oamenii se confrunta cu incertitudinea.

„Oamenii cautau mesaje mai mari”, spune Fahrusha, care poarta un singur nume. Ea a lucrat ca cititor de carti de tarot de mai bine de 35 de ani.

Tarotul poate deveni din ce in ce mai popular, dar nu toata lumea este familiarizata cu practica. Desi originile sale istorice nu sunt sigure, cartile de tarot probabil au aparut in secolul al XIV-lea, aduse in Europa de Vest din Turcia.

„Tarotul… este un pachet de carti cu semnificatii derivate din punct de vedere cultural, pe care il puteti folosi din motive de spiritualitate, arta si povestire”, spune terapeutul concentrat pe traume Aida Manduley, LCSW, care foloseste pronumele ei/ei.

Manduley trage uneori carduri pentru clienti in sesiuni si spune ca este un instrument util. Cu toate acestea, ei admit ca nu este pentru toata lumea.

Cititi in continuare ce cred cititorii profesionisti de tarot despre avantajele si dezavantajele utilizarii tarotului pentru sanatatea mintala.

Exista mai multe aspecte pozitive in utilizarea cartilor de tarot pentru sprijin mental si emotional si vindecare.

Transforma ingrijirea de sine in ingrijire sufleteasca

Timp de generatii, oamenii au apelat la religia organizata pentru a-si gasi un scop in viata lor si puterea in vremuri tulburi.

Mai mult de un sfert dintre adultii din SUA au spus ca se considerau spirituali, dar nu religiosi, a raportat Centrul de Cercetare Pew in 2017. Aceasta este o crestere de 8% fata de 2012.

Cartile de tarot se incadreaza in aceasta tendinta.

Cindi Sansone-Braff, autoare si cititoare de tarot din New York, numeste tarotul o practica spirituala care ii ajuta pe oameni sa se inteleaga mai bine pe ei insisi.

„Uneori, cand oamenii sunt anxiosi si deprimati, este un semn ca sufletul lor are nevoie de ingrijire”, spune Sansone-Braff. „Tarotul se conecteaza profund cu sufletul. Este un vartej foarte bun pentru a deschide mintea subconstienta si a mintii inconstiente colective… si pentru a descoperi ce se intampla sub suprafata.”

Poate completa terapia

Nu trebuie sa alegeti intre a vedea un terapeut, a lua medicamente si a citi tarot. La fel ca Hinson, multi considera ca tarotul este o componenta valoroasa a unei abordari holistice a sanatatii mintale.

„Tarotul nu este un remediu universal pentru sanatatea ta mintala – dar pentru mine, este o mare parte a regimului meu de igiena mentala”, spune Hinson.

Sansone-Braff vede clienti care adopta abordari similare.

De exemplu, ea ar trimite un client cu tulburare de stres posttraumatic (PTSD) la un terapeut. Totusi, ea spune ca adesea poate juca un rol in a ajuta persoana respectiva.

„Ii pot ajuta sa se ocupe de unele dintre lectiile pe care le-au invatat [in terapie]”, spune Sansone-Braff.

Tarotul poate deschide dialogul

Uneori, clientii lui Manduley au probleme in a se deschide. Tarotul poate ajuta la pornirea conversatiei.

„Daca o persoana scoate cartea de deces si intelegerea ei a cardului de deces este diferita de a mea, acesta este un moment perfect pentru a vorbi despre modul in care aceeasi situatie poate aduce povesti si interpretari diferite”, spun ei. „[Cartea decesului] nu trebuie sa fie un lucru negativ si putem folosi asta pentru a vorbi despre schimbarile vietii.”

Acest dialog il poate ajuta pe Manduley sa discute cu clientii despre solutii. De exemplu, poate ca persoana va scoate in continuare un card turn, care simbolizeaza schimbarea brusca.

„Iti poate deschide usa sa te gandesti la schimbarea unei relatii si poate nu ti-ai dat permisiunea sa te gandesti la asta inainte”, spune Manduley.

Devine din ce in ce mai reprezentativ

Manduley spune ca unele dintre pachetele mai vechi de carti de tarot joaca in stereotipuri de gen si de clasa.

„In multe pachete traditionale, cartile de tarot sunt clasificate in gen si in cutie in masculin si feminin”, spun ei. „Exista o ierarhie inerenta, precum regii si reginele, care sunt monarhie.”

Dar Manduley observa ca unii artisti, cum ar fi Emily Lubanko, Margaret Trauth (alias Egypt Urnash) si Fyodor Pavlov, vin cu pachete care contrazic aceste notiuni traditionale. Acest lucru poate ajuta oamenii sa gaseasca o perspectiva mai incluziva asupra problemelor lor de sanatate mintala.

„Pentru oamenii care nu se vad reprezentati in religia organizata, tarotul este o modalitate de a se angaja spiritual”, spune Manduley.

Factorii de mai jos va pot descuraja sa urmati tarotul in practica dumneavoastra personala.

S-ar putea sa vina impotriva convingerilor tale

Desi mai putini adulti din Statele Unite sunt afiliati la religii organizate decat oricand, multi inca o fac. Pentru aceste persoane, lecturile de tarot pot contrazice credintele religioase. Daca acesta este cazul pentru tine, tarotul poate sa nu ajute.

„[Lecturile] i-ar face sa se simta vinovati pentru ca au apelat la carti de tarot”, spune Fahrusha. „Asta le va cauza stres.”

Daca esti sceptic, nu te va ajuta

Alte tratamente de sanatate mintala, cum ar fi terapia cognitiv-comportamentala si terapiile de grup, au o multime de cercetari care le sustin eficacitatea.

In aceste forme de tratament, vorbesti si contextualizezi comportamente. Acest lucru necesita sa faci un pas inapoi si sa te gandesti critic si logic despre tine.

Tarotul este si un instrument de auto-reflectie critica, dar nu a fost studiat la fel de intens. Desi va cere sa va examinati motivele, actiunile, gandurile si credintele, necesita, de asemenea, un anumit grad de credinta ca cardul pe care il trageti poate fi o sursa de perspectiva despre aceste subiecte.

Pentru ca tarotul sa functioneze, trebuie sa „suspenzi neincrederea” si sa deschizi ceva care poate parea suprareal. Nu toata lumea poate face asta.

„Daca nu esti deschis, nu te va ajuta”, spune Sansone-Braff. „Nu va face decat sa inrautateasca lucrurile, pentru ca pur si simplu nu vei auzi nimic din ce se spune.”

Nu este un inlocuitor pentru terapie

Sansone-Braff subliniaza ca unii indivizi ar trebui sa consulte un terapeut, iar Manduley este de acord.

„Folosirea tarotului nu este un inlocuitor pentru indrumarea profesionala pentru sanatatea mintala, medicamentele sau planurile de tratament”, spune Manduley.

Manduley adauga ca, in anumite circumstante, tarotul ar putea inrautati starea mentala a unei persoane.

„Folosirea tarotului ar putea fi contraindicata clientilor care au boli mintale severe si persistente care au simptome paranoide sau psihotice active, deoarece acestea pot fi uneori exacerbate de utilizarea unor instrumente cu imagini atat de bogate si semnificatii intense, cum ar fi [cei din tarot] ,” ei spun.

Exista loc de interpretari gresite

Deoarece cardurile au semnificatii multiple, este posibil sa le interpretati gresit sau sa le folositi pentru a confirma prejudecatile preexistente.

Sansone-Braff a avut multi clienti care au sunat-o, intreband-o daca ar trebui sa primeasca vaccinul COVID-19. I-au spus ca au primit cartea de moarte si au simtit ca acesta este universul care le spune sa nu primeasca impuscatura.

„Am spus: „Nu neaparat. Sa tragem alte doua carti’”, spune ea. „O persoana a primit cardurile de putere si sanatate. Am spus: „Poate ca iti spune ca daca iti faci vaccinul impotriva COVID-19, nu vei muri si vei avea sanatate si putere”. Avem tendinta de a interpreta cartile ca sa insemne ceea ce vrem sa insemne.’”

Sansone-Braff sfatuieste, de asemenea, clientii sa discute cu un profesionist din domeniul sanatatii despre decizii precum vaccinuri.

Iar pentru alegerile de viata non-medicale, cum ar fi schimbari in cariera sau relatie, Manduley sugereaza sa consulte mai mult de un cititor de tarot.

„La fel ca in majoritatea lucrurilor, daca cineva doreste sa mearga cu greu pe carti, obtine o a doua opinie”, sfatuiesc ei.

Ca si in cazul oricarui tratament, tarotul ii va ajuta pe unii oameni si nu va functiona pentru altii. Testul de turnesol este simplu: te face sa te simti mai bine?

„Daca primesti o lectura si nu te simti linistit, este gresit”, spune Sansone-Braff. „Chiar daca transmit mesaje grele, ele sunt transmise cu dragoste si pentru a ajuta. Daca iti provoaca anxietate si nu poti face ceva din cauza unui card, atunci va face doar mai mult rau decat bine.”

Tarotul poate sa nu fie ideal pentru persoanele cu anumite diagnostice de sanatate mintala, in special cele care includ simptome precum paranoia, psihoza sau comportamentele obsesiv-compulsive. Discutati cu un profesionist in sanatate mintala pentru a va ajuta sa determinati daca tarotul este potrivit pentru dvs.

Unii oameni apeleaza la tarot pentru a-si sustine sanatatea mintala. Cartile de tarot va pot ajuta sa declansati o conversatie cu un terapeut, sa gasiti sens in circumstantele vietii dvs. si sa identificati solutii.

Cartile de tarot au o componenta spirituala, care poate atrage pe cei care nu se asociaza cu religia organizata. Acestea fiind spuse, tarotul poate fi impotriva credintei tale sau iti este greu sa crezi.

De asemenea, nu este un inlocuitor pentru terapie, desi o poate completa.

Deoarece cartile au semnificatii multiple, poate fi tentant sa vezi ceea ce vrei sa vezi. Expertii spun ca obtinerea unei a doua opinie poate ajuta la atenuarea partinirii de confirmare.

Share this article

Recent posts

Google search engine

Popular categories

Recent comments