Categories
Tarot

Semnificatia cartilor de curte in tarot

Fiecare suita din arcana minora are alocat cate un rege, o regina, un cavaler si un valet. Intr-o citire de tarot, aceste carti de curte reprezinta in cele mai multe cazuri clientul sau apropiati ai acestuia. Atributiile si personalitatea cartilor de curta difera in functie de suita de care apartin.

Suita de spade se refera la minte, ganduri, actiune si comunicare, fiind corelate cu semnele zodiacale de aer (gemeni, balanta si varsator). Suita de cupe vorbeste despre emotii, trairi, dragoste si intuitie, fiind corespondent al elementului apa (rac, scorpion si pesti). Suita de bate se refera in principal la spiritualitate, creatie, cunoastere, fiind asociata zodiilor de foc (berbec, leu si sagetator). Suita de monede ofera informatii despre planul material si fizic, locul de munca, sanatate, viata de familie, avand drept corespondenti nativii zodiilor de pamant (taur, fecioara si capricorn).

Valetul

Atunci cand in citire apare un valet, acesta reprezinta o figura tanara, neexperimentata, dar dornica sa invete cat mai mult. Poate da dovada de imaturitate in unele situatii si de lipsa de control.

Valet de spade – comunicativ, poate fi impulsiv, pornind deseori discutii conflictuale. Spontan in vorbe si in actiune, uneori nu se gandeste inainte de a reactiona.

Valet de bate – este plin de idei pe care vrea sa le puna in practica. Nerabdator, vrea sa invete cat mai mult si are tot timpul din lume pentru acest lucru. Vrea sa se perfectioneze intr-un anumit domeniu.

Valet de cupe – este o fire blanda si prietenoasa, foarte sincer si uneori emotiv. Este manat de dorinte interioare si poate semnifica inceperea unei idile pasionale.

Valet de monede – este imaginea celui care incepe un proiect care se anunta de succes. Ii reuseste aproape tot ce isi propune si munceste din greu pentru a ajunge unde isi doreste.

Cavalerul

Cavalerul este imaginea mai matura, care a dobandit experienta si este plin de idei, sentimente pe care vrea sa le puna in practica. Actioneaza manat de trairi, ganduri sau planuri pe care si le face in prealabil.

Cavaler de spade – la prima vedere este rece si distant, pentru ca vrea ca totul sa fie echilibrat si pus in ordine. Actioneaza impulsiv si merge in ajutorarea celor in nevoie. Este foarte calculat in actiuni si ganduri.

Cavaler de bate – este imaginea mandriei de a reusi in plan profesional si personal. Este inspirat, entuziasmat, aventurier si isi poate pierde repede interesul. Uneori poate fi insensibil si intolerant.

Cavaler de cupe – imaginea clasica a cavalerului romantic, visator si sensibil. Un seducator din fire, simte totul foarte intens si poate fi dramatic. Este provocat de noi iubiri, dar este un tip devotat.

Cavaler de monede – munceste din greu, este o fire de incredere si loial celor din jur. Este responsabil, isi respecta promisiunile, reprezentand barbatul traditional si conservator.

Regina

Regina este imaginea femeii mature, trecuta prin multe experiente care i-au definit personalitatea. Poate fi vorba de diferite imagini materne din viata clientului, femei importante care ii marcheaza existenta.

Regina de spade – este transanta, spune adevarul fara ocolisuri. Foarte inteligenta, are vedere de ansamblu in orice situatie si ia decizii bine gandite si cu mult curaj.

Regina de bate – femeie increzatoare in fortele proprii, pune pasiune in tot ceea ce intreprinde si este foarte sigura pe sine.

Regina de cupe – foarte sensibila si intuitiva. Fire empatica, puternic conectatata la planul spiritual si al emotiilor. Actioneaza echilibrat, tinand cont de dorintele inimii si ale mintii.

Regina de monede – imaginea mamei care poarta de grija copiilor, plina de resurse din toate punctele de vedere. Ii sustine si ii inspira pe cei din jur.

Regele

De regula, regele poate fi o figura paterna sau imaginea unui barbat important din viata clientului. Este stabil, puternic, echilibrat si actioneaza in consecinta.

Rege de spade – puternic, rece si calculat. Se detaseaza de emotii atunci cand este nevoie si obtine tot ce isi doreste prin munca si idei.

Rege de bate – este generos, dar in acelasi timp autoritar. Plin de idei creative pe care le pune in practica foarte usor si natural.

Regele de cupe – echilibrat emotional, sensibil si atractiv fizic. Bun consilier in materie de emotii si sentimente.

Rege de monede – stabil din punct de vedere material, foarte bun in afaceri si planificari de proiecte. Munceste din greu pentru a obtine recompense pe masura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *