Categories
Tarot

Semnificatia cartilor intoarse in tarot

Fiecare carte din tarot are atribuita o semnificatie specifica, dar care se poate schimba in functie de cum este etalata sau pozitionata. Daca se alege doar o carte pentru ghicit, atunci se va observa modul in care aceasta este etalata. In cazul in care este in pozitie normala, simbolistica este cea generala si adaptata situatiea date.

In situatia in care cartea respectiva apare intoarsa, atunci capata cu totul alte semnificatii, care in cele mai multe cazuri, sunt exact opuse fata de explicatia normala. De asemenea, se va interpreta intr-un mod diferit smenificatia unei carti intr-o etalare de 2 sau mai multe, prin corelarea naturala cu celelalte carti, in functie de intrebarea adresata.

In cele ce urmeaza vom descoperi simbolistica pentru principalele carti din categoria Arcanelor Majore din Tarotul clasic.

Nebunul

Nebunul in pozitie inversa poate duce la diferite afectiuni sau boli, care nu trebuie sa fie neglijate, indiferent de gravitate. Mai inseamna nesiguranta si teama in relatiile cu cei din jur, probleme in ceea ce priveste prestigiul social si afirmarea pe plan profesional.

Magicianul

In acest caz vorbim de neincredere in fortele propriii, de lene si lipsa vointei. Aduce in atentie nevoia de mai multa determinare si munca, pentru a obtine ceea ce isi doreste. Prevesteste esec in plan personal sau profesional, daca se doreste incepere unei relatii sau proiect nou.

Marea Preoteasa

O carte care in pozitie inversa se refera la dificultati pe plan economic. Temeri cu privire la pierderi financiare, blocaje in ceea ce priveste administrarea diferitelor bunuri sau proprietati. O gandire fixa, care nu aduce nimic nou si care se incapataneaza sa urmeze doar caile proprii de actiune.

Imparateasa

Atentioneaza asupra nevoii persoanei de a domina si de a detine controlul in mod abuziv, in viata perosnala sau la locul de munca. In combinatie cu alte carti poate semnifica barfa si delasare, lipsa de ambitie si vointa in demararea unui proiect nou.

Imparatul

Cartea in pozitie inversa poate semnifica prezenta unui conflict intre persoana respectiva si o figura masculina sau autoritati, in general. Nu aduce cu sine decat iluzii si sperante desarte, precum si slabe sanse de reusita. Probleme care trebuie rezolvate pentru a merge mai departe.

Marele Preot

In functie de intrebare sau de cartile din jur, Marele Preot in pozitie inversa inseamna inselare, fie ca vorbim de planul carierei sau cel personal. Atentie sporita in privinta intentiilor celor din jur care se pot dovedi false. Sanse de furt sau alte forme de infractionalitate.

Roata norocului

Dupa cum stim, roata se invarte constant si daca apare intoarsa, poate sa semnifice o perioada mai putin fasta din punct de vedere financiar si sentimental. Faptul ca totul merge bine acum poate fi doar o iluzie pe care vrem sa o credem, insa timpul va releva adevarul.

Moartea

Una dintre cele mai negative carti atunci cand apare in pozitie inversa. Poate semnifica moartea, accidente, incidente cu urmari neplacute. Invita la atentie in ceea ce priveste starea de sanatate. Ghinion general, o perioda grea care va urma in viata.

Diavolul

Intentia de a face anumite lucruri ilegale sau imorale. Tendinta spre dependente de orice fel si excese. Minte aglomerate de ganduri negative, stari de rau si angoasa. Probleme in ceea ce priveste investiile financiare sau interesele in plan sentimental.

Spanzuratul

O perioada in care totul se simte blocat, nimic nu merge inainte si planurile nu se materializeaza asa cum ne-am dori. O posibila dezamagire in dragoste sau diferite stari de nemultumire in privinta locului de munca sau a altor sfere de interes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *