Tipurile de etalare in tarot si simbolistica

-

Tarotul este o forma de divinatie care fascineaza prin modul unic de intelegere al trecutului, de interpretare a prezentului si de prezicere a viitorului. Un pachet clasic de tarot contine 78 carti, impartite in doua categorii principale, arcanele majore si arcanele minore.

Fiecare carte are o simbolistica aparte si poate transmite lucruri diferite in functie de situatia data si de asezarea in momentul etalarii. De asemenea, cei care citesc in tarot coreleaza si formeaza conexiuni cu sens intre mai multe carti, atunci cand vorbim de etalari extinse, de la 3 in sus. Fiecare pozitie in care apare cartea ne raspunde la o intrebare si ne lamureste cu privire la actiuni din prezent sau viitor.

Exista mai multe tipuri de etalari, unele clasice, abordate de majoritatea persoanelor care citesc in tarot, dar si unele personalizate, in cazul celor mult mai experimentati. Mai departe vom vedea care sunt principalele etalari de tarot si la ce intrebari raspund.

Etalare Crucea Celtica

Cea mai cunoscuta si veche forma de etalare in tarot este Crucea Celtica. Poate fi folosita pentru aproape orice intrebare, avand parte de raspunsuri care vizeaza influenta trectului asupra situatiei prezente, modul in care actionam acum si consecintele actiunilor noastre in viitor, pe parcursul a cateva luni sau chiar 1 an.

Este o etalare generala, care poate raspunde la intrebari legate de cariera, viata sentimentala sau stare de sanatate. Primele 5 carti ne explica legatura dintre trecut si prezent in contextul situatiei date, cartea din pozitia 6 reprezinta viitorul, urmatoarele 3 carti fiind metodele prin care poti ajunge sa-ti indeplinesti calea, iar ultima carte reprezinta ceea ce trebuie sa faci concret.

Etalare cu 3 carti

O alta etalare cunoscuta este cea cu 3 carti, utilizata si de catre incepatorii care descopera pentru prima data secretele tarotului. Raspunde la intrebari simple si concrete. Se pun 3 carti pe masa, dintre care, prima semnifica influenta trecutului asupra situatiei date, cea de-a doua prezinta detalii si sfaturi in ceea ce priveste prezentul, iar cea de-a treia carte ne indica o cale spre viitor, spre indeplinirea sau rezolvarea diferitelor aspecte.

Etalare pentru relatii

Acest tip de etalare este indicata in cazul in care dorim sa aflam mai multe informatii privind natura, dinamica si viitorul unei relatii de orice tip, fie sentimentala, profesionala sau de prietenie. Se vor etala 7 carti, fiecare cu o semnifcatie de sine statatoare, care insa poate fi interpretata mai departe in functie de cartile din vecinatate. Cea mai importanta este cartea 1 care ne spune in ce stadiu si cum este relatia data, in momentul prezent. Se va interpreta pe coloane si apoi pe diagonale.

Etalare Cercul Celest

O etalare recomandata pentru a afla ce se va intampla in urmatoarele 12 luni, ideal de realizat la final sau inceput de an. Se etaleaza 12 carti, puse in forma unui cerc, fiecare carte reprezentand o luna calendaristica. Avem urmatoarele semnificatii:

1 – luna ianuarie – inceputul anului, ce se poate spune despre situatia din prezent, atitudine.

2 – luna februarie – ofera indicatii privind partea financiara, posibilitati de castiguri, venituri.

3 – luna martie – posibile vesti, chestiuni legate de educatie, invatare, calatorii.

4 – luna aprilie – detalii despre relatia din interiorul familiei.

5 – luna mai – detalii despre relatia de iubire, casnicie, sentimente, relatii noi.

6 – luna iunie – despre locul de munca, evolutia starii de sanatate.

7 – luna iulie – posibilitatea oficializarii relatiei de cuplu, detalii despre relatie.

8 – luna august – se refera la castiguri din exterior, situatie materiala, mosteniri.

9 – luna septembrie – stadiul in care te afli cu educatia si studiul, calatorii, evolutie spirituala.

10 – luna octombrie – relatiile de la locul de munca, raporturile cu superiorii.

11 – luna noiembrie – calea spre realizarea unor planuri viitoare.

12 – luna decembrie – lectii de viata, posibile impiedici in calea succesului personal sau profesional.

Share this article

Recent posts

Google search engine

Popular categories

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recent comments

Vrei o consultatie de Tarot Instant?

Afla acum adevarul la intrebarile care te framanta!

Tarot Online. Specialisti nostri te vor ajuta.
Prezicerea viitorului prin ghicitul in carti este la indemana ta.
Apeleaza la tarotul online pentru aflarea destinului tau in toate amanuntele sale.